Klasskassan - Mer detaljer gällande Klasskassan

Tjäna pengar till klasskassan

Det går att tjäna pengar till klassens klasskassa på flera sätt. För att man sku kunna tjäna ihop riktigt mycket är det bra att börja tidigt och att alla är engagerade redan från början.

Om ni börjar så fort ni kan och sporrar varandra kan ni lätt tjäna ihop mellan 10-20 tusen kronor var under 3 år.

Bestäm direkt olika sätt att tjäna ihop pengarna

Sätt upp en lista med alla idéer om hur ni vill tjäna ihop pengarna och använd så många sätt ni bara orkar med. Om ni går i grundskolan är det bra om klassföräldrarna kan engagera sig en hel del eftersom det måste vara vuxna som beställer de varor som ni ska sälja.

Välj att sälja flera produkter

För att tjäna riktigt mycket pengar är det bra att välja att sälja många olika produkter. Detta gör att ni kan sälja både två och fler olika varor vid samma tillfälle när ni besöker någon granne, vän eller boende i kvarteret.Många bra sätt att få in pengar till klassens skolresa.

Eftersom det finns många bra sätt att få in pengar till klassens skolresa är det bara att välja på några av de sätt ni känner mest för. Det viktiga är inte att ni väljer många utan att ni är engagerade i de olika sätt som ni bestämt att ni ska samla in pengarna på.

Nedan fins en lista på massa olika sätt att tjäna pengar till klassen:

  • Sälj underkläder som alla hela tiden behöver köpa nya. Strumpor, kalsonger, trosor och T-shirts brukar fungera utmärkt.
  • Gå ut gemensamt i klassen vi stora fester och som ni sedan pantar.
  • Anordna disco för övriga på skolan brukar uppskattas av alla.
  • Baka kakor, bullar och bröd som ni säljer på torget eller går runt i kvarteren och säljer på helgdagsmorgonar.
  • Sälj godis, choklad, kokosbollar eller karameller innan jul och under vintern.
  • Sälj också tandborstar om ni säljer något som går att äta. Det brukar uppskattas som en kul grej.
  • Sälj jultidningarna tillsammans i klassen så tjänar ni mer pengar än var och en för sig själv. Den som säljer för mest pengar får premien som följer med.