Klasskassan - Mer detaljer gällande Klasskassan

Tjäna pengar på internet

Det finna många olika och bra sätt att tjäna pengar med hjälp av internet.

Tjäna pengar som bloggare

Ett av de vanligaste är att ungdomar sätter upp en blogg och börjar skriva om mode, mobiler eller annat som intresserar läsare. Ju fler läsare en bloggare kan få desto mer pengar tjänar de.

Tjäna pengar på att skriva artiklar åt andra

Genom att skriva artiklar och andra lyckosamma bloggare eller om produkter kan du få ersättning från företag eller professionellt drivna webbsidor.

Starta en e-butik

Det är inte så svart att starta en e-butik som du kanske tror. De mesta gällande webbshopen finns att köpa billigt. De svåra är att hitta ett område där du tror att du kan tjäna tillräckligt med pengar och hantera lager.

Något som fungerar för en del är att de kontaktar något lokal butik som säljer varar som lämpar sig för e-handel. Där kan du erbjuda dig att sätt upp e-butiken och sälja deras produkter vilket gör att du inte behöver ha ett eget lager och både du och butiksägaren kan tjäna pengar på detta.

Importera produkter och sälja dem dyrare på nätet

Det finns många produkter som kan köpas in billigt och säljas betydligt dyrare på Blocket eller Tradera. Oftast är de små saker som du kan tjäna mest på. Ett exempel är HDMI-kablar om lätt kostar 200-400 kronor i hos de stora elektronikjättarna butiken men som kan köpas in för 10-20 kronor.

Betala skatt för det du tjänar på nätet

Oavsett hur du tjänar pengarna ska du betala skatt för din inkomst. Att invånarna betalar skatt är en förutsättning för ett land Sverige ska fungera bra.